Het eerste wat u moet weten over barbecue is dat het zo Amerikaans is als appeltaart. Gekruid, hartig vlees is in elke cultuur over de hele wereld geprezen als een delicatesse. Van indianen tot Europese kolonisten, iedereen heeft de kunst van het barbecueën van een barbeque pakket 390 omarmd. Het volgende dat u moet weten is dat niet alle barbecues gelijk zijn. Er zijn veel verschillende barbecuestijlen, sommige beter dan andere. Dus tot welke behoort u? Ben je meer een houtskoolbarbecue of een elektrische grill? Gebruik je liever hout voor je barbecue of past propaan beter bij je? Ben je een purist die alleen van echt hout houdt voor je barbecue of kun je er niet tegen dat het gebruik van hout rookgeuren veroorzaakt? Wat voor barbecueliefhebber je ook bent, er is vast wel een nieuwe tip of truc die jouw achtertuin kan veranderen in de volgende grote hit op feestjes en familiebijeenkomsten. Maar in alle ernst, als je net begint met barbecueën, lees dan verder om alles te leren, van wat er komt kijken bij het maken van een geweldige barbecue tot essentiële stukken vlees en hoe je de grill aanzet zodat hij vanaf het begin optimaal presteert.
De ins en outs van barbecuen
Dit is het belangrijkste onderdeel van het voorbereiden van een barbecue, vooral als je net begint. Je hoeft je er niet doorheen te haasten, maar je moet het ook niet laten aanslepen. Leren barbecueën is een essentieel onderdeel van de Amerikaanse culinaire traditie. Als je het serieus meent, dan leer je hoe je het barbecueën naar een hoger niveau tilt.
Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden als je leert barbecueën. Ten eerste, zoals we hierboven vermeldden, moet je het niet laten aanslepen. Je kunt jezelf vinden met een eindeloos project omdat je geen duidelijk begin en einde had. Ten tweede moet je het verschil weten tussen roken en grillen. U kunt niet zomaar hout toevoegen aan uw grill en verwachten dat u dezelfde resultaten krijgt als wanneer u houtskool of propaan gebruikt om hem aan de gang te krijgen.
Uw uitrusting controleren om er zeker van te zijn dat ze in topvorm is.
Dit is belangrijk voordat u van plan bent naar de achtertuin te gaan om te barbecueën. Zorg ervoor dat uw grill in topconditie is. Misschien hebt u hem al vaak gebruikt en lijkt hij nu in orde, maar het is altijd een goed idee om de brandstof bij te vullen en ervoor te zorgen dat de kleppen en bediening in topconditie zijn. Zo voorkomt u ernstige problemen tijdens de maaltijd.
Er zijn veel verschillende factoren die de werking van je barbecue kunnen beïnvloeden. Dit zijn er slechts enkele van:
-
Vuile of gecorrodeerde roosters – houd ze schoon en ze gaan langer mee.
-
Slijtage van de barbecue – laat hem repareren als hij beschadigd is.
-
Slecht gas – dit kan gebeuren als het gas oud is of als er vuil in de leiding zit.
-
Lage propaantank – dit is nooit een goede zaak en moet vanzelfsprekend worden gecontroleerd.
Conclusie
In elke discussie over de vele vormen van barbecue is het belangrijk op te merken dat de grootste Amerikaanse bijdrage aan de wereld van het grillen de hamburger is. Dit eenvoudige en goedkope voedsel is waarschijnlijk de belangrijkste bijdrage aan de geschiedenis van de barbecue.
Het mooie van barbecueën is dat het overal kan. Je hebt geen grote achtertuin of een uitgebreide barbecue nodig om te genieten van de buitenlucht en alles wat die te bieden heeft. Je kunt een picknick houden in je achtertuin, een maaltijd bereiden in je keuken of zelfs je woonkamer omtoveren tot een barbecuerestaurant voor je vrienden en familie.
Er is geen reden waarom je niet tegelijkertijd plezier kunt hebben en heerlijke barbecuemaaltijden kunt maken. Het duurt niet lang voordat je een meester bent in de kunst van het barbecueën.